luni, 9 mai 2011

Despre vaccinuri - dr. Gerhard Buchwald, dr. Christa Todea-Gross şi experienţa mea personală

     Deşi ar trebui să prelucrez acum postarea despre Sepp Holzer, mi se pare mult mai important să scriu în cele din urmă despre vaccinuri, după ce am tot amânat tema asta aproape un an de zile. 
       Încep prin a vă spune, că eu NU recomand nimănui să nu-şi mai vaccineze copilul, eu recomand însă fiecăruia dintre voi, exact ca şi în cazul alimentaţiei sau al tratamentelor alternative, să se informeze temeinic: să citească toate materialele (şi pro şi contra), să vizioneze filme, interviuri, etc. şi mai ales să discute despre această temă cu alte mame. Iar după ce v-aţi documentat bine de tot, nu vă mai rămâne decât să vă puneţi capul la contribuţie şi cu siguranţă, veţi descoperi dintr-o dată singuri, cam pe unde este adevărul.
        Citind câteodată unele comentarii pe care le primesc, în special la postările pe teme "brizante", mă simt precum greierele-conştiinţă din filmul Pinocchio al lui Walt Disney şi îmi dau seama că sunt de multe ori ca o muscă supărătoare, care enervează teribil - de ce nu pot şi eu să scriu reţete şi să las lumea în linişte şi pace?  Răspunsul e simplu, vinovat este greierele-conştiinţă personal....
         Şi pentru că eu pe acest blog dau în principiu mai departe numai informaţiile verificate personal, încep prin a vă spune despre experienţa mea în domeniul vaccinărilor. Băiatul meu, care are acum 11 ani, este vaccinat complet, pe vreme aceea încă nu descoperisem anumite adevăruri, chiar îmi era absolut necesară falsa siguranţă dată de vaccinuri. Datorită problemelor masive de sănătate, personale şi  pe care le-am avut cu fiul meu, şi datorită faptului că medicii alopaţi nu mi-au oferit nici măcar o singură dată o soluţie viabilă, am început încet-încet să caut singură alternative şi răspunsuri la întrebările care începuseră să mă chinuie de-a dreptul! Şi cât de surprinsă am rămas, desoperind pas cu pas, cât de mulţi oameni au urmat exact acelaşi drum al suferinţei înaintea mea, punându-şi aceleaşi întrebări şi luptându-se cu aceleaşi frici, nelinişti şi probleme de sănătate. Iar faptul că toate acele răspunsuri şi toate dovezile existau deja de foarte multă vreme, doar că eu nu le auzisem până la momentul respectiv, m-a întristat foarte tare şi chair m-am mâniat pe mine însămi... Aşa că am început să studiez enorm, şi aşa s-a făcut, că pe fiica mea (are acum 7 ani şi jumătate) nu am mai vaccinat-o deloc. Şi pot să vă spun acum, cu mâna pe inimă, că aşa a fost bine!!! Acest copil nu a avut niciodată nevoie de medicamente de sinteză, dacă a avut ceva, a primit de la pediatrul nostru antropozof  globule homeopatice, care i-au vindecat până acum toate bolile (destul de uşoare, mulţumesc lui Dumnezeu!) de care a suferit. Săptămânile trecute tocmai mă întreba cum e când îţi face o injecţie....Şi mă cutremur până în adâncul sufletului, amintindu-mi câte vaccinuri, injecţii, antibiotice, supozitoare şi multe alte alte "minuni", fusesem eu nevoită să suport sau să înghit deja la aşa o vârstă atât de fragedă.... Şi de aceea,  dacă bunul Dumnezeu mi-ar  mai dărui un copil, nu l-aş vaccina  deloc, concluziile mele  sunt clare ca lumina  zilei!
     Vă recomand cu mare căldură materialele scrise de doamna dr. Christa Todea-Gross, un medic român care se gândeşte în primul rând la sănătatea pacienţilor săi şi care nu se mulţumeşte doar să facă ceea ce se recomandă "de sus", ci  îşi pune întrebări şi caută adevărul. Doamna dr. Todea-Gross este informată nemaipomenit de bine, toate "vârfurile" medicinii alternative sunt prezente în bibliografia sa. Pe pagina "Adevărul despre vaccinuri", am încercat să adun la un loc, toate materialele în limba romană pe care le-am găsit legate de această temă, vă invit să le studiaţi şi voi cu atenţie şi să vă gândiţi poate  de două ori înainte de a vă duce cu copilaşul vostru data viitoare la vaccinat!
        Nu închei înainte de a vă povesti şi despre domnul dr. Gerhard Buchwald, un medic german care a militat zeci de ani de zile pentru libertatea informaţiei şi libertatea de alegere a vaccinărilor (pentru că în foarte multe ţări foarte multe vaccinuri sunt obligatorii - de exemplu Italia, Franţa, etc.), fiind şi consilier medical (până la  vârsta de 85 de ani!) al "Asociaţiei de apărare a persoanelor afectate de probleme de sănătate ca urmare a vaccinărilor", fiind şi reprezentatul medical în procesele de tribunal, intentate de mii de părinţi ai copiilor care au dobândit după o vaccinare  probleme grave de sănătate (chiar şi până la handicap 100%!!!). A scris nenumărate cărţi şi lucrări ştiinţifice, a luat parte şi a susţinut referate la sute de conferinţe, simpozioane şi congrese. Şi totul a pornit de la trista sa experienţă personală: propriul său fiu, venit absolut sănătos pe lume, a devenit după o vaccinare la care au apărut complicaţii, un copil cu handicap grav, murind chiar la o vârstă fragedă. Şi deoarece pentru propriul său fiu nu a mai putut face nimic, prezentarea şi mediatizarea la scară largă a tututor informaţiilor referitoare la riscurile pe care le prezintă vaccinarea au devenit pentru domnul dr. Buchwald  chiar scopul vieţii sale, încercând astfel, şi chiar reuşind, să salveze nenumăraţi copii de la moarte sau de la o boală grea.  
        De foarte mare ajutor mi-a fost mie şi contactul cu alte mame care nu-şi vaccinaseră copii, în special cu cele care aveau şi copii vaccinaţi şi nevaccinaţi, căci acestea aveau "termenul de comparaţie" direct sub ochii lor!! Iar la şcoala Waldorf, aproape toţi copiii sunt nevaccinaţi, culmea fiind faptul, că mulţi sunt copii de medici....
        Să vă ajute Dumnezeu să descoperiţi care este calea cea bună pentru voi şi pentru copiii voştri! Eu vă doresc tuturor multă sănătate şi numai bine, indiferent de decizia pe care o luaţi!

18 comentarii:

 1. Stie cineva daca in Romania sunt obligatorii vaccinurile?
  Se poate ca un copil sa nu fie primit la scoala din cauza ca nu e vaccinat?
  Copilul meu are 7 ani si nu l-ar fi primit la gradinita fara vaccinurile la zi...

  RăspundețiȘtergere
 2. Acesta este lucrul cel mai fantastic pe care l-am desoperit sambata datorita doamnei dr. Todea-Gross. Vaccinurile nu sunt in Ro obligatorii, baza legala de refuzare a vaccinurilor o poti studia in documentul ascociatiei Pro Vita, incepand cu pagina 45:
  http://www.pentruviatacluj.ro/arhiva/Anuar_PV.pdf
  Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
 3. Subscriu... vaccinurile in Romania sunt UN DREPT de care beneficiezi DACA DORESTI.
  Noi nu am vaccinat copiii, si mai sunt multe familii in Romania care nu isi vaccineaza copiii. Noi am dus la gradinita de stat la care merge fata, de la medicul de familie o hartie care atesta ca copilul este sanatos si a fost suficient. Practic nu copilul vaccinat risca ci copilul nevaccinat. La scoala idem, se duce o hartie de la medicul de familie privind sanatatea generala a copilului si gata.
  Incredere!

  RăspundețiȘtergere
 4. cirinica, in Romania nu sunt obligatorii vaccinurile, insa scoala da. Asa ca e ilegal sa nu fie primit copilul la scoala din aceasta cauza.

  RăspundețiȘtergere
 5. Draga Mama in Era Varsatorului,
  Tocmai am iesit de pe blogul tau (cu greu, mi-a placut tare, tare mult, dar timpul ma preseaza rau) si trebuie neaparat sa-ti multumesc aici din toata inima pentru raspunsul tau! Deci situatia nu e deloc chiar asa de neagra cum am crezut eu....
  Numai bine si multa sanatate!
  mimi
  PS Ai cumva si copii la scoala Waldorf?

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga Raluca,
  Multumesc mult de tot pt. linkurile trimise, s-a adunat acum "literatura de specialitate" grozava (le-am adaugat pe toate pe pagina despre vaccinuri)!!!
  Si ma tot minunez cati medici chiar, spun aceste lucruri si totusi, cat de putini oameni le "aud".....
  Cu drag,
  Mimi

  RăspundețiȘtergere
 7. Si dl. prof. Pavel Chirila spune exact acelasi lucru despre vaccinare si scoala, citit cu atentie:
  http://www.2012tehnicidesalvare.ro/vaccinuri/15-vaccinuri/62-adevarul-despre-vaccinuri-spus-de-profesor-dr-pavel-chirila
  "Decizia de a nu înscrie un copil la şcoală sau grădiniţă pentru că nu e vaccinat este un alt abuz, de data aceasta al directorilor de şcoală şi grădiniţă; în special ale celor de stat (pentru că salariaţii statului nu au libertatea de gândire şi decizie a celor privaţi). Nu există nicio reglementare a Ministerului Educaţiei sau a Ministerului Sănătaţii care să condiţioneze înscrierea la şcoală de vaccinările făcute. În realitate avem dreptul la opţiune. Dacă s-ar merge în justiţie părinţii ar câştiga întotdeauna."

  RăspundețiȘtergere
 8. Mimi, am raspuns atunci pe fuga, cu piticul langa mine. Acum am mai intrat o data sa-ti multumesc pentru efortul pe care il depui si pentru faptul ca am avut astfel norocul sa descopar si eu blogul Mamei in Era Varsatorului, care imi merge la suflet cu fiecare postare. Sper sa imi gasesc timp saptamana asta sa-l parcurg! E minunat!

  RăspundețiȘtergere
 9. Imi plac foarte mult aricolele tale. Sunt de folos si se impletesc foarte bine cu credinta in Dumnezeu. Asta m-a atras cel mai mult. Vreau sa-ti spun din experienta mea cu tratamentul homeopat.L-am folosit si eu pentru copilul meu din dorinta de a renunta la antibiotice insa de la o banala amigdalita , dupa 10 zile de tratament homeopat am ajuns la urgenta cu el intr-o stare foarte grava. Tratamentul homeopat nu a functionat , probabil nu i s-a administrat cel potrivit si baiatul meu a stat practic 10 zile fara nici un tratament. Dupa un timp am inceput sa studiez mai mult ce inseamna homeopatia si cand am aflat, am renuntat la acest fel de tratament.Povestea e mai lunga dar nu e momentul aici. Vreau doar sa te fac atenta , pentru ca eu la randul meu nu am ascultat si a trebuit sa invat pe "pielea mea" cum s-ar zice, ca sa ma conving. Uite, poti sa citesti aici: http://sceptik.wordpress.com/2007/09/07/homeopatia-forma-moderna-de-vrajitorie/
  Si sunt multe alte surse si articole.
  Numai bine
  Mihaela Todor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lena: Asa este. Si credinta in homeopatie este una dintre formele de cautare a miracolului, trista pentru secolul al XXI-lea. Informandu-ma am aflat ca ma ,,tratam" homeopat cu zero substanta pe granule de lactoza, si asteptam zadarnic sa se intample ceva spre bine cu mine. Nu era ,, gresit tratamentul" ci pur si simplu nu era nici un tratament. Stiti povestea cu ,, imparatul in pielea goala"? Daca nu o stiti, cautati-o si va veti lamuri cum este cu homeopatia.

   Ștergere
 10. Si noi suntem tot fara vaccinuri iar pediatra ne sustine! Il are doar pe cel de Hep B facut la 2 ore de la nastere pt ca aveam anestezie totala si nu s-au sinchisit sa mai ceara permisiunea cuiva. Inca imi e frica de reactiile pe termen lung. Pana una alta, tratam problemele homeopat si pana acum la 10 luni a fost o bronsita luata de la tata si o tuse usoara vindecata complet in 2 zile. Felicitari pt blog!

  RăspundețiȘtergere
 11. mă regăsesc în articolul tău și în comentariul Mihaelei Todor. M-am prins de nocivitatea vaccinurilor abia când băiețelul meu avea 1 an (deci i-am făcut o mare parte din vaccinuri), iar acum am impresia că alergiile de care suferă ar fi fost agravate de acele vaccinuri. În disperare de cauză am apelat la homeopatie dar rezultatul a fost doar... și mai multe alergii.

  Acum împărtășesc părerea că vaccinurile sunt nocive dar și că homeopatia este nocivă, poate mult mai nocivă decât ne dăm noi seama.

  RăspundețiȘtergere
 12. Pentru cine dorește mai multe informații privind adevărata față a vaccinurilor și vaccinării să consulte cartea "Vaccinarea - eroarea medicală a secolului", scrisă de dr. Louis de Brouwer

  http://www.scribd.com/doc/19035048/Vaccinarea-Eroarea-Medicala-a-Secolului

  Lectură plăcută !

  RăspundețiȘtergere
 13. Draga Mihaela si draga Mihaela,

  Da, stiu si eu ca homeopatia nu este "floare la ureche", cu copiii nu au fost niciodata probleme, pt. ca mergem la un medic f. bun si cu experienta de peste 40 de ani (a tratat mii de copii), care VEDE ce are copilul de cum intri in cabinet si stie exact ce trebuie sa-i prescrie (si-i cunoaste de mici, pe fiica mea de cum s-a nascut, ma lasa mereu cu gura cascata cum o intuieste!).
  Insa eu m-am automedicat de f. multe ori (in urma cu peste 8 ani am renuntat la medicamentele de sinteza, de care eram cu adevarat dependenta, iar un timp am tot avut ba una, ba alta) si stiu ca e cu 2 taisuri, mi s-a intamplat la inceput, daca nu nimerisem remediul homeopatic potrivit, eu care sunt f. sensibila, m-am pricopsit dintr-o data cu toate simptomele substantei respective (ma scuz, eu cunosc toti termenii in germana si mi-e tare greu sa descriu pe romaneste, sper insa ca ma intelegeti).
  La copii le dau la inceputul bolii florile dr. Bach, ceaiuri, comprese, bitter suedez si daca vad ca nu se rezolva si se agraveaza situatia, de-abia atunci mergem la medic (rar le-am dat de la mine globule, numai in cazul accidentelor, atunci nu mai astept parerea oficiala).
  Draga Ana,
  Multumesc mult de tot, ma bucur enorm sa constat cata lume NU si-a vaccinat copiii in Ro(in cercul meu de prieteni si de rude, fiica mea a fost de multe ori la inceput privita de parca ar fi avut lepra si s-ar fi putut molipsi copiii ceilalti de la ea!!!).
  Draga Sebastian,
  Mii de multumiri, am bagat cartea pe pagina dedicata vaccinurilor, ca sa ramana toate informatiile permanet accesibile si la vedere! Si eu am citit deja cartea in germana si stiu ca este f. buna!

  RăspundețiȘtergere
 14. Felicitari pentru articol! Sper sa ajunga la cat mai multe mame!
  Cristina

  RăspundețiȘtergere
 15. Multumesc mult! Am continuat, caci mai sunt atatea de spus...

  RăspundețiȘtergere
 16. Iata ceva ce nu stiam despre homeopatie, si ma bucur ca am aflat.Eu si copiii am urmat diferite tratamente homeopatice (prescrise,bineanteles)si nu am avut nici o reactie adversa.
  Si multumesc "mamei in era varsatorului" caci m-a ajutat sa hotarasc ce voi face cu micuta mea la urmatorul vaccin.

  RăspundețiȘtergere
 17. Ma bucur ca am mai gasit persoane care au luat decizia de a nu-si mai vaccina copii. In oraselul meu sunt singura, si poate privita ca o ciudata, insa ma bucur de decizia luata! Fetita mea a primit in spital cele 2 vaccinuri si la 2 luni, HPB. Noroc ca nu aveau Pentaxinul, iar eu am continuat cercetarea pe net. Am refuzat celelalte vaccinuri cu declaratie pe propria raspundere. Fetita mea are 10 luni si inafara de o raceala simpla nu a fost bolnava. multumesc lui Dumnezeu ca mi-a luminat mintea si am luat decizia potrivita pana nu era prea tarziu.

  RăspundețiȘtergere