marți, 10 mai 2011

Despre vaccinuri - continuare

   Le mulţumesc mult tuturor celor care mi-au trimis şi alte materiale pe care eu nu le descoperisem, le-am adăugat pe toate la pagina "Adevărul despre vaccinuri". Ieri am atins un record absolut la vizualizări, record pe care nu l-am aşteptat şi care m-a făcut pur şi simplu să plâng, vă mulţumesc mult pentru interesul vostru, sunt profund impresionată de solidaritatea voastră şi de setea voastră de adevăr.
    D-na dr. Christa Todea-Gross este o doamnă cu o inimă de aur, care a muncit enorm şi a realizat unul dintre cele mai bune şi mai umane site-uri medicale pe care le-am citit eu până acum (nu vreau să fac susupans sau aşa ceva, ieri nu aveam adresa, de aceea scriu de-abia astăzi despre el), citiţi-l cu drag şi nădejde, o să găsiţi  multe răspunsuri, pe care le căutaţi probabil de multă vreme:   AICI despre vaccinuri (foarte detaliat, despre fiecare vaccin în parte, plus foarte multe traduceri ale unor documente de "ultimă oră"),  dar pe mine m-a mişcat cel mai tare   marturia de suflet a doamnei doctor, povestea sa personală despre viaţa cu un copil cu handicap. Mă înclin adânc  în faţa curajului şi a măreţiei sufleteşti de care dă dovadă doamna dr. Todea-Gross, şi-i  mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat şansa de a "întâlni", chiar şi numai virtual, astfel de mari OAMENI!
     Mi-am mai dat seama, că am povestit totuşi prea puţin din experienţa mea cu vaccinurile, de aceea mai adaug astăzi nişte poveşti din viaţa mea. Prima poveste începe cu peste 15 ani în urmă, când m-am stabilit definitv (???) în Germania şi când, pentru a mi se încheia o asigurare medicală, a fost necesar să-mi fac un control medical foarte detaliat. Nu insist prea tare asupra faptului că medicul respectiv a considerat ca fiind absolut normal să am splina şi ficatul mărite la numai 29 de ani(!!!), artroză, tensiunea foarte scăzută, sinuzită cronică şi o infecţie urinară deja cronicizată, care mă chinuia deja de aproape 3 ani de zile. El s-a "lovit" mai mult de aluniţele mele pe care mi-a recomandat să-l las să mi le opereze imediat (mulţumesc lui Dumnezeu, nu am făcut-o!), iar când m-a întrebat de vaccinuri, era să cadă de pe scaun auzind că eu nu mai fusesem vaccinată din copilărie. Bineînţeles că mi-a explicat cât este de iresponsabilă o astfel de atitudine şi mi-a făcut deja prima serie de vaccinuri, pe care am fost nevoită după un timp să o repet (adică am făcut programul complet, exact cum scrie la carte). Nu mai pot spune din păcate acum că de aceea m-am îmbolnăvit, căci nici înainte nu era eu sănătoasă tun (cum sunt acum) şi au fost mai mulţi factori (de exemplu, amalagmul pe care l-am avut ani de zile în gură, radiografierile repetate, încă din copilărie, abuzul de medicamente şi în special mâncarea de la super-market pe care am consumat-o exclusiv la începutul vieţii mele în Germania), a căror sumă a provocat prăbuşirea stării mele de sananate, dar un fapt rămâne clar ca bună ziua: eu nu avusesem în copilărie tuse convulsivă (pertussis), după vaccinarea de la 29 de ani, am făcut la aproximativ 5 ani tuse convulsivă (deci cum m-a apărat pe mine vaccinul?), într-o formă foarte gravă, am crezut nu o dată în plină noapte, în mijlocul acceselor îngrozitoare de tuse, când simţeam că mă sufoc (nu mai puteam inspira), că mi-a bătut deja ceasul.....Ani mai târziu, s-a constatat că sunt alergica la ouă, deci vă daţi seama cam ce a inseamnat de fiecare dată un vaccin pentru organismul meu!
    Nici povestea mamei mele nu este de neglijat. Mama, o fiinţă tare bună şi blajină (moldoveancă adevărată), s-a lăsat influenţată de medicul său de familie şi de alţi membri ai familiei şi şi-a făcut în urmă cu mai mulţi ani vaccinul antigripal. Reacţia a fost catastrofală, s-a îmbolnăvit foarte grav (de gripă) şi tot atunci i s-a declanşat psoriazisul (bineînţeles că psoriazisul nu este o boală care se face în câteva zile, cândva tot ar fi răbufnit, boala se afla doar demult în faza incipientă, dar se poate constata totuşi foarte bine, ce înseamnă un vaccin poentru un organism slăbit). Mai menţionez că mama nu a reuşit să scape complet de psoriazis nici în ziua de azi, doar când vine la mine şi mănâncă ce fac eu, i se îmbunătăţeşte starea pielii foarte mult, acasă însă, nu mai reuşeşte să fie consecventă, ceea ce face, să aibă mereu mai multe sau mai puţine probleme cu pielea.
   Şi copiii mei sunt alergici (şi mama de altfel, nu vrea însă să accepte ideea) la ouă, lapte şi multe altele, astfel încât, atunci când băiatului meu i-a ieşit o eczemă după vaccinul de 6 luni, i s-a prescris o cremă cu cortizon (pe care eu în prostia mea de atunci am folosit-o), posibila legătură cu vaccinul fiind total ignorată de către medicul pediatru. Iar fetiţa mea a făcut la numai două săptămâni aşa o reacţie alergica puternică (a avut neurodermită în formă deosebit de gravă, tot corpul era o rană sângerândă!!), care mi-a alungat şi ultima frică de ce s-ar putea întâmpla dacă NU o vaccinez, mi-a devenit mai clar ca oricând că NU ARE VOIE să fie vaccinată (şi a trebuit să mă lupt mult cu tatăl ei!). Câteodată stau şi mă gândesc, că dacă nu aş fi ştiut toate aceste lucruri şi ar fi fost vaccinată, poate aş fi avut şi eu acum un copil grav bolnav, vina fiind dată pe naşterea grea şi pe lipsa de oxigen (fetiţa mea a fost "albastră" când a venit pe lume, este însă foarte inteligentă, echilibrată sufleteşte şi veselă, un copil aşa cum sunt toţi copiii). Nu se va cunoaşte niciodată cifra exactă a copiilor handicapaţi pe viaţă de fapt de un vaccin (îmi fac din ce în ce mai multe gânduri pe acesta temă), pentru că cei mai puţini medici au curajul de a recunoaşte acest lucru, care aduce cu sine  foarte multe probleme.  
  Dar Dumnezeu dă fiecăruia exact numai crucea pe care o poate duce, în cazul meu, a ştiut El, că eu sunt o fire mai slabă şi nu m-a încercat aşa de tare. După părerea mea, vă spun sincer că eu acum văd, că toate bolile au drept sens deschiderea unor noi "portiţe" în viaţă, pot fi văzute de fapt ca o mare şansă. Şi e păcat să tot încercam să facem dintr-un copil bolnav sau handicapat un copil "normal", fiecare fiinţă are valoarea ei şi sensul ei în viaţă, aşa cum este ea, pentru noi toţi este valabil faptul, că viaţa este nemaipomenit de frumoasă şi merită să fie trăită, iar gândindu-mă iar la vărul meu Tibi (la sfârşitul acestei postări este povestea lui), chiar mă întreb, cine este mai fericit dintre noi...

19 comentarii:

 1. semnati petitia
  http://www.avaaz.org/en/eu_herbal_medicine_ban/?cl=1042269796&v=8982

  RăspundețiȘtergere
 2. Si fetita mea se imbolnaveste dupa vaccin,un doctor homeopat a constatat asta.Cand implineste 4 ani trebuie sa i se faca un vaccin.Eu am curajul sa ma fac ca uit ca trebuie facut,dar doctorul de familie nu ma va cauta oare?
  Inca nu stiu ce o sa fac atunci...
  Caci sunt convinsa ca vaccinurile nu impiedica de fapt nimic,ci mai degraba aduc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Conform legislatiei romanesti, niciun vaccin nu e obligatoriu. Este o schema gratuita de la stat, medicii sunt obligati sa o faca copilului, parintele insa o poate refuza pe propria raspundere. Problema in ro este ca scolile si gradinitele - in general cer vaccinare la zi- copie la carnetul de vaccinari.

  Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

  În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).

  RăspundețiȘtergere
 4. Petitia am semnat-o deja, dar poate mai sunt persoane care inca nu au semnat-o. Si multumesc mult de tot pt. sintetizarea bazei legale a nevaccinarii copiilor!!!
  Cat despre scoala si gradinita, inca o data cuvintele d-lui prof. Pavel Chirila:
  "Decizia de a nu înscrie un copil la şcoală sau grădiniţă pentru că nu e vaccinat este un alt abuz, de data aceasta al directorilor de şcoală şi grădiniţă; în special ale celor de stat (pentru că salariaţii statului nu au libertatea de gândire şi decizie a celor privaţi). Nu există nicio reglementare a Ministerului Educaţiei sau a Ministerului Sănătaţii care să condiţioneze înscrierea la şcoală de vaccinările făcute. În realitate avem dreptul la opţiune. Dacă s-ar merge în justiţie părinţii ar câştiga întotdeauna."
  http://www.2012tehnicidesalvare.ro/vaccinuri/15-vaccinuri/62-adevarul-despre-vaccinuri-spus-de-profesor-dr-pavel-chirila

  RăspundețiȘtergere
 5. Draga Mimi tot citesc si citesc si ma minunez si-mi pare rau ca pana acum nu ti-am scris emailul care mi- l-am propus sa ti-l scriu inca dinainte sa intru in spital cu copiii. off. offf.
  Dar uite asa ma apuc azi de scris .

  RăspundețiȘtergere
 6. sper din suflet sa fi pus bine adresa

  RăspundețiȘtergere
 7. mi-ai amintit de experiența mea cu alergologul care mi-a recomandat să-i fac băiețelului meu vaccinul antigripal în spital pentru că doar acolo au mijlocacele necesare să-l reanimeze după reacția alergică (șocul anafilactic) pe care o va face după vaccin, dat fiind că e alergic la ouă. Noroc că între timp mă prinsesem de nocivitatea vaccinurilor și în consecință am refuzat. Politicos, deși îmi venea să-i spun vreo două :)

  RăspundețiȘtergere
 8. As vrea sa dau timpul inapoi si sa nu-mi mai vaccinez copilul, si nici pe mine ... dar, din pacate, nu se poate. Sper doar ca printr-o alimentatie vie sa se corecteze, macar o parte, din ravagiile facute de vaccinuri. E bine totusi ca acum stim si le putem vorbi si altora si atunci, daca vor alege sa fie vaccinati, macar vor fi in cunostinta de cauza.
  Sanatate!
  Luciana

  RăspundețiȘtergere
 9. Draga Luciana,
  Cu siguranta vei rezolva cu hrana vie o gramada de probleme, organismul uman are un potential fantastic de a se autodezintoxica - daca i se da voie bineinteles....
  Tin pumnii,
  Mimi

  RăspundețiȘtergere
 10. Mda...O multime de persoane cu autoritate in domeniu care spun ce nocive sunt vaccinurile. Eu nu vreau sa ma contrazic dar, ma gandesc ca adevarul s-ar putea sa fie undeva la mijloc si ,in contrapartida, intreb: a vazut cineva cum arata un copil cu sechele de poliomielita, nevaccinat pentru ca asa au zis parintii? Eu n-am putut decat sa le doresc acelor parinti sa poata duce crucea pe cate si-au ales-o singuri.

  RăspundețiȘtergere
 11. Draga Lucca,
  Sa stii ca d-na dr. Todea-Gross, nici eu, nici Cristela Georgescu nu face asa puri si simplu niste afirmatii, suntem ffff. bine documentate, ceea ce majoritatea celor care comneteaza "contra" nu prea sunt.....
  Un copil care este hranit cat de cat sanatos nu face poliomelita astfel incat sa ramana cu sechele. Niciunul dintre fabricantii vaccinurilor nu spun ca virusul care provoaca boala este un virus absolut comun, care este PREZENT in permanenta in mediul de viata al omului. Deci nu virusul este problema, ci terenul pe care cade! Iti recomand cu multa caldura cartile despre vaccinuri, acolo vei gasi o gramada de explicatii pe care cu siguranta nu le-ai auzit inca!
  Multa sanatate si numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 12. eu m-am trezit la 4 luni, la vaccinul pe care l-am facut fetitei mele, si care de atunci nu mai mananca nici acum(la 2 ani) cum trebuie.. pana atunci a fost asa de cuminte, manca, dormea, a crescut cat trebuie. la 2-3 zile de la vaccin a inceput sa se strambe cand o puneam la san, s-a intarcat singura, am trecut la lapte praf, dar degeaba, tot speram ca atunci cand o sa guste tot felul de alimente o sa isi revina, dar nu a fost asa. i-am facut tot felul de analize, si nu a iesit nimic, nici intolerante, la lapte sau la gluten. acum are abia 9,4 kg, e mofturoasa la mancare, si mereu prea activa. am citit dupa aceea pe prospectul la PENTAXIM, ca poate da tulburari alimentare. dar nici medicul de familie, nici pediatrul, nici specialistul gastro nu recunosc ca poate fi vreo legatura cu vaccinul! de atunci nu i-am mai facut nici un vaccin. ma gandeam sa fac la ceilalti(acum sunt gravida) macar BCG, dar cand am auzit ce au patit atatia bebelusi la sfarsitul anului, de la acest vaccin din danemarca, si mai ales am citit undeva un studiu al OMS, ca nu este eficient.. nu o sa il mai fac.. mari

  RăspundețiȘtergere
 13. un lucru e clar, de copii Dumnezeu are grija, pana la urma alegand sau nu vaccinarea iti asumi un risc, pentru ca nu ai de unde sa stii prin ce locuri ajunge copilul tau si cu ce intra in contact...

  RăspundețiȘtergere
 14. Vaccinarea, cea mai mare agresiune la fiinta umana !
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202643817765070&set=a.10200816415321151.1073741829.1486561754&type=1&theater&notif_t=photo_comment

  RăspundețiȘtergere
 15. Frumos articol, dupa cum spuneam si pe FB! De fiecare data astept cu nerabdare postarile tale , pentru ca de fiecare data invat cate ceva nou.
  Aici aduci aminte de plombele de amalgam care le aveai la un momnt dat si care sunt foarte toxice pentru organism. Cum ai remediat sau atenuat tu acest aspect?
  Personal, sfatuita de medicul stomatolog, am optat tot pentru plombe cu amalgam, pentru ca din spusele lui, cele de plastic, nu e ca sunt mai putin nocive pentru organism, si nici nu fac priza foarte bine pe cavitate, asa incat in timp pot apare noi carii sub aceste plombe!
  Ai tu ceva noutati medicale legat de aceasta problema? Medicul meu curant este tanar si deschis la nou, dar cand l-am intrebat de toxicitatea plombelor cu amlgam, mi-a raspuns ca este infinit de mica pentru organism si ca nu prezint niciun risc, el insusi avand asa ceva!
  Multumesc
  Corina M.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea Corina,
   Eu mi-am scos amalgamul intr-o vreme cand nu stiam prea multe. Asa ca am aur in locul lor. Mai tarziu (dupa multi ani), medicul meu homeopat mi-a dat un tratament cu chlorela si spirulina (stiu ca dr. Laza are un detox bun). Ideea este ca ar fi bine sa nu mai avem niciun fel de metal in gura, dar iti spun sincer ca eu nu am reusit sa ma entuziasmez pt. proteza la numai 46 de ani, astfel incat deocamdata stau asa (iar solutie de compromis).
   Eu nu sunt pt. amalgam deloc, dar desigur ca nu va putea nimeni sa demonstreze vreodata cate dintre bolile noastre se datoreaza vaccinurilor, cate amalgamului, cate radiografierilor, cate mancarii nesanatoase. Se pot face cel mult statistici aproximative si fiecare trebuie sa decida ce face, dar clar este ca ce este nenatural, este de cele mai multe ori f. nesanatos si ar trebui, macar de acum inainte, evitat.
   Iti multumesc pt. cuvintele tale bune si te imbratisez cu drag,
   mimi

   Ștergere
 16. Dupa ce am aflat despre nocivitatea vaccinurilor sunt hotarata sa nu imi mai vaccinez copiii niciodata. Cum sa fac o detoxifiere corecta a corpului lor caci au fost vaccinati cu toate vaccinurile din schema ”obligatorie” din Spania pana la varsta de 5 respctiv 3 ani? Evident ca voi face acest tratament si pt noi, adultii. As avea nevoie de niste linkuri de incredere. Sa nu caut la intamplare. Multumesc. Elena

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exista un tratament homeopatic f. bun si eficient (aici gasesti adrese: http://hrana-vie.blogspot.be/2010/08/centrele-medicale-si-medicii-care.html). Numai bine,
   mihaela

   Ștergere